voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

MONUMENTALE HOEVES LANGS DE CAMINO

VRIJDAGMIDDAGWANDELING
De maandelijkse Vrijdagmiddagwandelingen zijn een vaste waarde geworden in ons programma. Niet alleen om te genieten van het prachtige Limburgse landschap maar ook om te onthaasten en, voor wie dat wil, te bezinnen.

We verzamelen bij het startpunt van de wandeling. Indien u graag met iemand wilt meerijden naar het startpunt dan kunt dat bij uw aanmelding onder de opmerkingen aangeven. We gaan dan proberen iets voor u te regelen, en in het algemeen lukt dat ook wel. Alle wandelingen zijn op de laatste vrijdagmiddag van de maand en beginnen om 13:30 uur. De lengte varieert tussen de 6 en 10 km,  afhankelijk van de zwaarte van het parcours, en duren 2 à 2,5 uur.

De wandelingen worden voorbereid en begeleid door Ruud Schuilenburg, Huub Bergsma en Gerard Mol. Afhankelijk van de route drinken we onderweg of achteraf samen iets om nog even bij te praten en uit te blazen.
Het mooie Zuid-Limburgse landschap leent zich helaas niet goed voor wandelingen met een rolstoel of rollator.

De wandeling van deze middag start vanuit Simpelveld en we wandelen door de natuur richting Bocholtz waar we een kerk vinden die is gewijd aan de H.Jacobus de Meerdere, Sint Jacob, ofwel Santiago. 
Het is dan ook geen wonder dat de Camino naar Santiago de Compostela langs deze kerk loopt. 

Onderweg zullen we de kenmerkende schelpsymbolen tegenkomen. De monumentale kerk en de aangrenzende pastorie zijn van de hand van Pierre Cuypers en opgetrokken uit Bocholtzer steen.
Halverwege onze route zullen wij even pauzeren op de mooie binnenplaats van hoeve Overhuizen.

Langs de 17e eeuwse Hoeve de Hof, die als decor fungeerde voor ‘Flikken Maastricht’ wandelen we weer terug naar Simpelveld. Landelijk natuurgebied en prachtige boerenhoeves zullen zich onderweg afwisselen.  Wandelend door een stukje van het decor van “Flikken Maastricht leidt de route ons weer terug naar Simpelveld. De route telt 7,5 kilometer, is vlak en gemakkelijk begaanbaar.

Wij doen er alles aan om een goed begaanbare route uit te stippelen en geven ook aan als er in een wandeling klim- en daalwerk voorkomt. Het is aan u om, voor uw eigen veiligheid, vooral te zorgen voor goed wandelschoeisel en eventueel wandelstokken!

Voor de overige wandelingen: klik HIER.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!


DATUM

Vrijdagmiddag 31 mei 2024

VERTREKTIJD

13:00 uur

STARTPLAATS

Oranjeplein Simpelveld

BEGELEIDING

Wandelcommissie

CONTACTPERSOON

Ruud Schuilenburg

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 6,00 inclusief kopje koffie onderweg

AANMELDEN

Liefst vóór 24 mei 2024

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.E-mailen
Bellen