voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

EEN LEVEN LANG

CONGREGATIE VAN DE KLEINZE ZUSTERS VAN DE HEILIGE JOSEPH

Vanmiddag, kort ná de Internationale vrouwendag besteden we aandacht aan een groep vrouwen die jarenlang hun leven in dienst hebben gesteld van de samenleving. We krijgen uitleg bij de permanente tentoonstelling 'Een leven lang', die het bijzondere verhaal vertelt over het leven en werken van de Congregatie de Kleine Zusters van de Heilige Joseph. Vanaf 1872 tot ver in de twintigste eeuw hebben duizenden Kleine Zusters gewerkt in ziekenhuizen, scholen en inrichtingen. 

Zij verpleegden, verzorgden, gaven les en deden veel huishoudelijk werk. Kleine Zusters werkten buiten de schijnwerpers, vaak zonder loon en zonder vrije tijd, maar vol liefde en overtuiging. Zij kozen ervoor hun leven volledig in dienst te stellen van het helpen van anderen.

Nu de congregatie in de niet al te verre toekomst zal ophouden te bestaan, is de tijd gekomen om deze vrouwen voor het voetlicht te brengen. In de tentoonstelling 'Een leven lang' maakt u kennis met al die verschillende vrouwen die schuilgingen achter kap en habijt. 

Zij vertellen waarom ze kozen voor een leven als zuster en wat dat voor hen betekende. 'Een leven lang' geeft zo een unieke kijk op een voorheen besloten wereld. 

In de Kapel is een monument voor de Kleine Zusters te bezichtigen. Een monument voor al die circa 2600 vrouwen die vaak naamloos hun leven gewijd hebben aan het helpen van anderen.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

woensdagmiddag 13 maart 2024

TIJD

14:00 - 16:00 uur

PLAATS

Savelbergmuseum, Gasthuis 2 Heerlen

GIDS

Mark Sterk

CONTAKTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€10,00, inclusief een aangekleed kopje koffie of thee

AANMELDEN

liefst vóór 5 maart 2024

U kunt zich voor deze tentoonstelling aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen

E-mailen
Bellen