voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

IMKERIJ VAN DICHTBIJ

Lezing over het leven van een honingbijenvolk door Jos ten Lohuis en/of Ton Toussaint. Jos en Ton imkeren al 10 jaar samen en hebben momenteel 8 bijenvolken op drie locaties: Hoensbroek, Klimmen en Schinnen.

Ze geven ons tijdens deze bijeenkomst er een inzicht in hoe een bijenvolk uit de winter komt en opbouwt gedurende de zomer, hoe honing geoogst wordt en het volk daarna weer klaargemaakt wordt voor de winter.
De meeste mensen weten dat bijen kunnen steken en honing voortbrengen maar daar blijft het voor velen bij. Jos en Ton laten ons zien wat er komt kijken bij imkerij en leggen ons de heilzame werking van de bijenproducten uit.
Er zal volop ruimte zijn voor het stellen van vragen en de imker zal ook gebruikte materialen tonen en tevens een showkast met bijen bij zich hebben zodat we een kijkje in de bijenkast kunnen nemen.

Er zal ook gelegenheid zijn om verse honing en de door de imkers gemaakte propoliszalf (goed voor allerlei huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en wondverzorging) te kopen.

De lezing vindt plaats in het prachtig gerestaureerde Clemensdomein en bij mooi weer in het Clemenspark. Dat alleen is al een reden om erbij te willen zijn!

U wilt deze kans om de imkerij van heel dichtbij te bekijken, zonder te worden gestoken, en alles te leren over de heilzame werking van honing vast niet missen! Daarbij wordt het vast ook weer gezellig!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Woensdagmiddag 15 mei 2024

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOCATIE

Clemensdomein, Groeneweg 2-4, Brunssum

WORKSHOP

Jos ten Lohuis of Ton Toussaint

CONTACTPERSOON

Svetlana Heurkens - Zacharova

DEELNEMERSBIJDRAGE

€10,00 inclusief aangekleed kopje koffie of thee

AANMELDEN

Liefst vóór 8 mei 2024

U kunt zich voor deze introductie aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.E-mailen
Bellen