voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

 SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In maart is dat:

'WADJDA'

Wadjda is een vrolijk tienjarig meisje, een kind zoals alle kinderen, dat met haar moeder in een buitenwijk in Saoedi-Arabië woont. 

Hoewel meisjes in het streng-islamitische koninkrijk niet mogen fietsen, heeft Wadjda haar zinnen gezet op een mooie, nieuwe fiets. Wadjda is de eerste lange speelfilm die volledig werd opgenomen in Saoedi-Arabië, een land zonder bioscopen.

Nog bijzonderder: de regisseur en scenarioschrijver is een vrouw: Haifaa Al-Mansour. 

Dit bedrieglijk luchtig drama vol subtiele maatschappijkritiek, bleek universeel genoeg om te worden beloond met de publieksprijs op het Rotterdams filmfestival van 2013.

Deze film geeft je een zeer goede en verhelderende inkijk in het dagelijks leven van de vrouw in Saoudi Arabië. 

Wadjda zelf is een jong meisje dat wil leven en probeert om ondanks alle beperkingen toch haar leven meester te blijven. Haar durf en het doorzettingsvermogen scheppen hoop en toekomst voor elke vrouw in Saoudi Arabië.

Deze Saoedie-Arabisch/Duitse film uit  2012 duurt 98 minuten.

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Na afloop praten we nog even samen na bij een kopje koffie of thee.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 21 maart 2024

TIJD

Lunch: 12:45  Start film: 13:30, eindtijd is afhankelijk van de duur van de film

LOCATIE

Sint Jansheem links naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

6,00 voor de lunch én een VRIJE GAVE voor de film

AANMELDEN

Liefst vóór 14 maart. NB: maximaal 30 deelnemers

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen. 

Vergeet U niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

E-mailen
Bellen