voor zingeving,  spiritualiteit en ontmoeting, omdat leven meer is …

SAMEN ETEN & SAMEN KIJKEN

Zes maal per jaar, in de donkere maanden, gaan we samen aan tafel om daarna met elkaar naar een mooie film te kijken. In november is dat:

'DES HOMMES ET DES DIEUX'

‘In het aangezicht van terreur was geloof hun grootste wapen…'

Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren '90. Acht Franse cisterciënzer monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. 

Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. 

De burgeroorlog tussen het leger en de islamitische extremisten sluipt richting de poorten van hun klooster. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit hun vastberadenheid om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

In prachtig serene stijl - met wonderschoon monnikengezang - toont regisseur Beauvois hun rituelen en hun gebeden, maakt hun angsten voelbaar en plaatst de kijker midden in het grote dilemma: blijven, of vluchten voor het te laat is. Winnaar van de Grand Prix, de zilveren medaille, op het festival van Cannes.

Deze Franse film uit  2010 die is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen duurt 120 minuten,

Het overzicht van alle lunchfilms vindt u HIER

Na afloop praten we nog even samen na bij een kopje koffie of thee.

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Donderdagmiddag 16 november 2023

TIJD

Lunch: 12:45 uur  Start film: 13:30 uur, eindtijd afhankelijk van de duur van de film.

LOCATIE

Sint Jansheem, naast Johannes de Doperkerk aan de Sint Janstraat in Eygelshoven

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

6,00 voor de lunch én VRIJE GAVE  voor de film

AANMELDEN

Liefst vóór 9 november 2023. NB: maximaal 30 deelnemers! 

U kunt zich voor deze film aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren. Als wij bij de lunch rekening moeten houden met bepaalde dieetvoorschriften, kunt U dat noteren bij de Opmerkingen.

Vergeet U niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen