voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

ENGELSE LANDSCHAPSTUINEN

EEN BELEVING

Deze middag komt de bevlogen en zeer deskundige verteller Olaf op den Kamp ons de Engelse landschapstuinen laten beleven ondersteund door prachtige beelden.

In deze lezing maken we kennis met Engeland. Misschien een minder bekend vakantieland, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Behalve fantastische steden, liggen er heel wat natuurgebieden en karakteristieke tuinen. Buiten enkele culturele hoogtepunten en bijzondere natuurplekken bekijken we in deze lezing met name deze unieke Engelse tuinen.

In de Middeleeuwen waren dat vooral de kruidentuinen rondom kloosters. In de Franse tijd ontstonden tuinen met strakke geometrische patronen. Later vormde zich in Engeland een tegenstroming: terug naar de natuur. Dat is in veel Engelse tuinen te zien. Hierin is de natuur bijna perfecter nagemaakt dan deze zelf ooit zou kunnen zijn.

Veel befaamde parken zullen de revue passeren zoals die bij Wakehurst Place, Stourhead en Sissinghurst Castle en niet te vergeten Chartwell, het woonhuis van Winston Churchill. Alle voorzien van prachtige beplanting die met de wisseling van de seizoenen steeds een ander, maar steeds adembenemend aanzicht krijgt. 

Komt u met ons mee 'naar Engeland varen'?

Olaf Op den Kamp (1974) is natuurliefhebber in hart en nieren. Hij is opgeleid als sociaal-geograaf met een bijzondere interesse voor historische geografie. In het dagelijks leven werkt hij als hoofdredacteur van het Natuurhistorisch Maandblad, een uitgave van het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg. Daarnaast is hij voorzitter van IVN Kerkrade en heeft hij vele publicaties op zijn naam staan.

NB: Op 23 mei aanstaande neemt de heer Op den Kamp ons, voorafgaand aan de Heiligdomsvaarten in Aken en Kornelimünster, in een videopresenrtatie, mee op PELGRIMAGE IN DE EUREGIO. Ook zéér de moeite waard

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagmiddag 28 maart 2023

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOCATIE

Pelgrimskerk, Horizonstraat 73, Brunssum

LEZING

Olaf Op den Kamp

CONTACTPERSOON

Odile Smeets

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief  'tea and scones' (of een lekker kopje koffie)

AANMELDEN

Liefst vóór 21 maart 2023

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.
E-mailen
Bellen