voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is …

KENNIS MAKEN MET DE KORAN

Aan de vooravond van de Ramadan laat pastoor Marc Heemels ons kennismaken met de Koran. 

Er zijn een kleine miljoen moslims in Nederland. Voor hen is de Koran het belangrijkste boek in hun leven. Voor niet-moslims blijft de Koran veelal een gesloten boek. Maar vraagt een respectvol omgaan met elkaar niet ook een zekere interesse in wat voor de ander van grote waarde is?

Vanuit deze motivatie zal pastoor Marc Heemels een inleiding geven.

Hoe is de Koran tot ons gekomen? Hoe is deze opgebouwd? Wat vertelt de Koran. Wat zijn de mooiste en meest gebruikte / gebeden teksten?

In dit verband is het ook interessant om de film LE JEUNE AHMED te komen zien die we op 16 maart vertonen. Na afloop van de Ramadan, op 26 april, zal Elia Hasan Khadem ons komen vertellen wat de islam en de Koran voor hem persoonlijk betekenen tijdens de lezing RAMADAN EN EID AL FITR (Suikerfeest).

Marc Heemels is pastoor in Eygelshoven, docent bijbel-wetenschappen en Hebreeuws aan de priesteropleiding van het bisdom Roermond en bovenal een boeiend verteller!

Laat u zich niet weerhouden door vervoersproblemen. Als u aangeeft dat u graag een lift heeft dan kunnen we meestal wel iets regelen!

DATUM

Dinsdagavond 21 maart 2023

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOCATIE

Sint Jansheem, naast de Johannes de Doperkerk aan de Sint Jansstraat te Eygelshoven

INLEIDING

Pastoor Marc Heemels

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

Vrije Gave voor het werk van De drie ringen en u krijgt bovendien een aangekleed kopje koffie.

AANMELDEN

Liefst vóór 14 maart 2023

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen u ongeveer een week van tevoren aan uw aanmelding helpen herinneren.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier van uw beeldscherm verdwijnt hebben wij het ontvangen.

 


E-mailen
Bellen